sieć sklepów SPOŻYWCZYCH rosa

przepisy

Zapraszamy do wypróbowania naszych przepisów.

KLIKNIJ NA ZAKŁADKĘ:

  • ogórek zielony – 1 sztuka
  • sos sałatkowy koperkowo-ziołowy – 1 opakowanie
  • pęczek rzodkiewek – 1 sztuka
  • czarne oliwki – 2 łyżki
  • ser feta – 10 dekagramów

Ogórek i rzodkiewkę pokrój w cienkie plastry. Odsącz czarne oliwki z zalewy i wymieszaj z ogórkiem oraz rzodkiewkami. Serem Feta posyp całość. Przygotuj sos sałatkowy koperkowo-ziołowy. Polej sałatkę gotowym sosem i delikatnie wymieszaj.

  • makaron np. świderki, rurki, penne – 150 g
  • cebula – 1 sztuka
  • filet z kurczaka – 1 sztuka
  • oliwa extra vergine – 1 łyżka
  • czosnek – 1 ząbek
  • krojone pomidory – 1 puszka
  • śmietanka 30% – 60 ml
  • bazylia

Ugotuj makaron. Na większej patelni na oliwie podduś cebulę, dodaj pokrojoną w kosteczkę pierś kurczaka i obsmaż. Dodaj starty czosnek, dopraw. Dodaj posiekane pomidory i gotuj przez ok. 10 minut. Dodaj śmietankę oraz kilka liści bazylii, wymieszaj i zagotuj delikatnie mieszając. Podawaj z makaronem.